Hej på er!

Vi vet att det finns många golfsugna spelare hemma som funderar på vad som händer på klubben!

Det vi kan säga är att vi har varit extremt aggressiva i år. Vi har skottat bort snö, sanddressat och täckt alla greener och många tees iår för att komma igång tidigt. Alla greener samt tees är insådda och bevattningen fungerar sedan någon vecka på hela anläggningen. Vi har gjort allt vi kan för att komma igång, och nu väntar vi bara på lite värme! Och det ser ut att komma snart!

Det som många redan har känt själv är att vi har drabbas av en lång och kall vår. Nattkallt nästan varje dag och ca 6-7 grader. Inte bra vid nysådd! Det gör det omöjligt att få igång tillväxten. Så i år komma det ta tid, tyvärr. Men vi ser tydligt att mycket vi har gjort dem senaste åren ger effekt även i år. Greenområden är torra och sådden börja växa fram. Roligt!

När marktemperatur kommer upp över 10 grader kommer allting bara explodera. Vår gissning och det är verkligen en gissning är att vi kan öppna banan om ca 3 veckor. Men allt handla om vädret.

Rangen har tyvärr inte kommit igång än. Tråkiga förutsättningar med kalla våren. Även där har vi gjort allt som är fysiskt möjligt med sådd, sanddress etc. Nu är även 8 ton ”mulch” (fungerar ungefär som en vårduk) utlagt för att hålla fukt och höja temp. Vi ser rangen som en 30-50 års investering och vet att alla våra medlemmar kommer att kunna spendera mycket tid där i framtiden. Det kommer blir underbart och roligt att träna där! Vi hoppas att rangen kommer öppna ungefär samtidigt som banan. Men vi få hålla er uppdaterat!

Rosa kommer fortsätta driva restaurangen även i år. Vi vill att medlemmarna försöka stödjer henne så gott det bara gå.

Nu ser vi fram emot säsongen!

Mvh
Adam Wozniak

Klubbchef