Golfprofilen Markus Westerberg från Luleå ger inom kort ut en bok om mental golfteknik.

– Den mentala golfträningen fokuserar för mycket på själva prestationsmomentet. Det finns en naturlig koppling mellan hjärnan och våra golfrörelser som vi borde lära oss mer om, säger Markus på telefon från Hazeltine i Minnesota där han bevakar Ryder Cup för tidningen Expressens räkning.

Boken – Golfarens sjätte sinne – är en omfångsrik kunskapskälla på 250 sidor. Fullmatad med tips på hur man använder sin mentala kapacitet för att bli en bättre och gladare golfare.

– Alla är vi nakna inför golfbollen, säger Markus som började spela golf i Luleå 1977. Numera är han pro och instruktör på Ljunghusen GK.

Under golfkarriären vann Markus bl a JSM och Luleå Open (tre gånger). Han har banrekordet på flera banor, t ex Landskrona GK med 60 slag (-11 ). Efter spel i svenska landslaget blev Markus proffs med tävlingar över hela världen (åtta segrar) innan han blev golf pro på Ljunghusen.

golfarens_fakeDet är också på Ljunghusen som boken premiärlanseras 8 oktober. Men Markus planerar även för en bok-tour till Luleå och Norrbotten i höst.

– Då ska jag passa på att se Luleå Hockey i Coop Arena. Oavsett var jag är i världen har jag järnkoll på Luleås matcher.

Golfarens sjätte sinne ges ut på eget förlag. Boken trycks av Lule Grafiska och kommer att säljas via hemsidan markuswesterberg.com.