adam_restaurangDiskussionen har varit het bland många medlemmar sedan nye klubbchefen, Adam Wozniak, beslutade inrätta tidsbokning för både 9- och 18-hålsslingan. Avskaffandet av pegrännan på 9-hålsslingan ogillas av många.

– Jag vet det och har fått många kommentarer, konstaterar Adam.

Kritikerna menar att konsekvensen blir att färre medlemmar åker ut till klubben om tidsbokningen på webben visar att 9-hålsslingan är fullbokad. Därmed blir det färre som nyttjar rangen, färre som spontanhandlar i shopen och färre som fikar och äter i restaurangen, menar motståndarna. Hur ser du på den kritiken?

–  Vi inför tidsbokningen för att förenkla bokningen för medlemmarna, det är i grunden något positivt, säger Adam. Om tidsbokningen på webben är full, är det ändå idé att åka ut till klubben; Många bokar av sina tider, andra dyker inte upp.

– Dessutom finns det varje dag platsbokning, dvs lediga tider som endast kan bokas i terminalen eller genom receptionen. Mitt råd är: Åk ut till klubben, gå direkt till kansliet och boka in dig på en ledig tid!

En annan kritik är att du minskat tiden mellan bollarna. Förut hade vi tio minuters mellanrum mellan bollarna, i år är det åtta. Dina kritiker menar att det skapar stress och att man i stället borde höja utrymmet till 12 minuter…

– De flesta golfbanor i världen har sju eller åtta minuters mellanrum mellan bollarna. Varför skulle vi i Luleå golfklubb inte klara av det om andra kan hantera det utan problem, undrar Adam.

– Den här förändringen är också i grunden positiv eftersom fler medlemmar kan erbjudas starttid under en dag, säger Adam. Parallellt kommer vi aktivt att verka för att de som ska spela 9 hål, måste välja 9-hålsslingan. Man ska absolut inte boka in sig på 18-hålsslingan om man avser att spela nio hål!

Men blir det inte stressigt med fler spelare på banan?

– Det gäller att hålla sin starttid och försöka spela undan på första hålet. Visst kan en del bli lite stressade, men med fler 4-bollar och färre 2-bollar på banan så tror jag inte det blir några problem när vi vant oss vid det här.

Vad menar du med att det blir färre 2-bollar?

– På kansliet hjälper vi till att sätta samman fler 4-bollar för att inte ha onödigt många 2-bollar i startfältet. De som är inbokade i en två-boll, måste räkna med att bollen kan bestå av fyra spelare när det är dags att slå ut, säger Adam.

– Det är också positivt, tycker jag, eftersom det är bra att fler medlemmar får träffas och spela tillsammans. Det är ju en av golfspelets sociala grundpelare!

Avslutningsvis menar Adam att frågan om pegrännan måste sättas in i ett större sammanhang, som kan sammanfattas i fyra punkter:

  1. Klubben vill skapa ett jämnt tryck på alla 27 hålen med 8-minuters intervaller mellan bollarna;
  2. Klubben eftersträvar betydligt fler 4-bollar på båda slingorna;
  3. Spelare som ska spela 9 hål, ska välja aktuell 9-hålsslinga. Övriga spelar 18-hålsbanan;
  4. Tidsbokning på alla 27 hålen görs för att förbättra möjligheten för medlemmarna att boka starttid, vare sig man ska spela 9 eller 18 hål. Fler medlemmar bör nyttja den lediga kapaciteten på sk platsbokning i terminalen och receptionen – det ger dem även chans att boka in sig på lediga tider från avbokningar mm.

Följ debatten på Facebook!