Hej!

Våren börjar närma sig och det dags för en lägesrapport från klubben!

Under vintern har, som brukligt, en stor service samt slipning och genomgång av maskinerna gjorts. Planering och projektering samt personal för kommande säsong är lagd. Upphandling av frö, gödsel, banutrustning etc är klar och beställt, så att allt står redo inför säsongen!

En beställning av två nya maskiner är gjorda. Det handlar om en ny stor semiruffklippare och en ny fairwayklippare har köpts för att öka klippkvaliteten på banan! Vi kommer att spara båda gamla maskinerna varav semiruffklipparen kommer att bli ”backup” till banan, när en maskin inte räcker till för att säkerställa spelkvaliteten till exempel inför kanonstart. Den gamla Fairwayklippparen får ett nytt arbetsområde på den snart gräsbeväxta rangen, där den kan leva vidare flera år till.

Denna vinter har vädret varit växlande mellan minusgrader och snö, samt plusgrader och regn, vilket har gjort att ett tjockt istäcke (upp emot 10-15cm) lagt sig tidigt över stora delar av banan. Detta medför tyvärr stora skador på gräset eftersom gräset blir kvävs under istäcket. Detta känns igen på våren när snön/isen tinat att det kan lukta ruttet ägg. Vetskapen att detta medför extra arbete till våren eftersom stora döda gräsytor,vi räknar med att greener samt stor del av tee, och större fläckar på fairway är utslagna, är viktig när frö- och gödselbeställningen läggs där vi har tagit höjd och beställt ett hundratal kilo mer frö för alla ytor.
Men misströsta inte! Vi är vana att ha stora vinterskador efter våra långa vintrar, och detta är inget nytt. Greener och Tee kommer att ta sig snabbt, och många av arbetsmomenten skulle ändå ha gjorts, nu kommer vi bara att vara mer aggressiva. Vad man dock kan förvänta sig är lite skador på fairway, stora arealer att så in, samt ingen större tillgång till bevattning.

Detta kommer vi dock ägna mycket tid åt direkt efter greener och tee är insådda.

Rangen är insådd och klar, och där hoppas vi på en lagom varm och regnig vår så att vi kan få en god tillväxt av gräset. Nya stolparna för nätet är uppsatta tidigt i vinter och nu väntar vi material så att vi kan montera det nya nätet. Vi väntar också på nytt material till utslagsplatserna för en riktig uppfräschning där med. ”Skjulet” kommer att rivas för att möjliggöra en bra och sömlös montering av dom nya utslagsplatserna. Ett nytt trevligare tak/vindskydd är planerat men kommer att dröja, vi räknar inte med att ha det på plats denna säsong.

 

Klubbhuset kommer att få sig en liten, men efterlängtad nyhet till säsongen.
Vi kommer att installera ett nytt ”akustiktak”, dvs ett ljuddämpande innertak i båda restaurangsalarna för en mysigare atmosfär.

Med tanke på rådande omständigheter med COVID-19 vet vi att det på många sätt kommer att bli en något annorlunda säsong för oss alla. Ännu är det ett tag bort till säsongen drar igång, och vi vet inte hur läget ser ut då. Vi följer uppdateringar dagligen och utarbetar ideér och lösningar. Vi kommer göra vårt bästa i att minimera smittorisken för besökare och personal, samt letar flexibla lösningar för att kunna erbjuda golfspel på ett säkert sätt.

Vi kommer att hålla er informerad om utveckling av läget och vi har kontakt med golfförbundet samt RF gällande riktlinjerna samt rekommendationer.

Vi har all respekt att det är tufft just nu för många av våra partners. Vi hoppas att alla medlemmar som ha möjligheten kan stödja de bolagen som ställa upp för golfklubben.

Golfklubben är öppna för all typ av förslag om hur vi kan hjälpa er!

Nu ser vi fram emot att kunde jobba igen med banan inom kort!

Mvh

Luleå golfklubb