Baninformation!

Hej på er alla golfspelare!

Till att börja med måste vi be om ursäkt för knapphändig information om vad som händer på banan, vi vet att ni är mycket intresserade!
Bättre sent än aldrig, här kommer info om både nu och då!

Många har undrat vad som hände på våra fina Fairways för ett tag sedan.
Det som utfördes var en vanlig Knivluftning, som skett sedan ifjol.
Vad skillnaden denna gången var att vi bytt knivarna till nya (investering på ca 25,000kr. Ser bilden!) i och med en större satsning på fairway, och dessa tar ett tag innan dom ”slipas” in och luftningshålen blir osynliga. Helt nya knivar ”river” upp turfen pga vi behöver förbättra rotsystemet. Vi jobbar för att få ett djupare rotsystem. Detta är ett långsiktigt arbete. Nånting som är viktigt för oss är alltid tänker långsiktigt för gräset bästa. Detta byte görs cirka vart 10-15 år (beror på användning), så det är bra länge tills ni behöver uppleva det igen! (ser bilden på effekten från luftningen) Vad som är positivt med detta är att gräset mår mycket bra av syre! Den andra stora fördelen med att lufta är att banan kan ta emot regn på ett mycket bra sätt.
Helgen efter kom det över 100mm regn i Rutvik. I 9 fall av 10 har vi varit tvungen att stänga banan vid ett sådant skyfall, men inte denna gången!

Den andra frågan vi fått handlar om Björnen 7, vad gör vi och när öppnar ordinarie hål?
Vi har grävt om dammen för att förhöja karaktären av hålet, skapat olika spelstrategier som passar alla handikappgrupper. Nu är dammen mer långsmal, med bredare fairwaydel så att man kan ”spela säkert” och rulla förbi vattnet, samt att vi utformat dammen så mer vatten är i spel närmare greenen för dom som ”vågar” spela långt.

Vad vi nu väntar på är en grävmaskin, som ska komma under denna vecka, för att packa ner det återvunna materialet och skapa den bredare fairwaydelen (detta kunde inte göras under vintern) samt att gräva ut diken som avvattnar dammen så vi för rätt vattennivå på dammen, som annars gör halva fairway för blöt. Detta kunde inte heller utföras vintertid iom. att vattennivåerna inte stämmer överens med sommartidens flöden.

Därefter kommer vi att kunna öppna det ordinarie hålet, med en del MUA där markarbeten har utförts. Vi kommer därefter att fylla på med bra material och så in dom förändrade områden , och beräknar att hålet är helt återställt och spelbart (tät gräsyta) till hösten.

Med det sagt vet vi inte exakt när vi kan öppna hålet i dagsläget med MUA, men inom kort! Vi återkommer i slutet av veckan med en uppdatering om detta.

Några av er kanske också har märkt att att vi släppt upp ett antal nya, eller större delar högruff. Detta har vi gjort för att framförallt förhöja karaktären på hålen, men även försökt skapa lite mer utmanande spelstrategier för dem med lägre handikapp, utan att påverka spelet för mycket för dem med lite högre handikapp. En annan fördel är också att vi effektiviserar ruffklippningen, som vi lägger 80 timmar i veckan på att klippa! (2 personer/maskiner, 5 dagar i veckan) . Detta är ett arbete som ständigt är pågående och kommer att slipas på under hela säsongen för att få det så bra som möjligt för alla, samt att inte skapa irritation om det skulle visa sig att något ställe bara skapar boll-letande.

En annan sak som kommer att hända när vi har en grävmaskin här, är att en ny bunker på Renen 9 kommer att byggas! Den kommer placeras till höger om greenen, där det en gång redan varit en bunker. Tanken är att det kommer bli en grund bunker nedanför slänten och kommer därmed vara relativt lätt att ta sig ur. Vi vet att detta kommer förhöja både karaktären och det visuella till ett väldigt fint avslutningshål!

För övrigt kommer vi att fortsätta med bunkerrensningen som är något eftersatt (Det växer så det knakar överallt, även i bunkrarna)

Trimningen kommer att ta fart på allvar i veckan, och klipphöjden på greenerna kommer gradvis att sjunka! Till exempel ska vi börja klippa på 4mm från o med onsdag!

Vi kommer även sticklufta foregreens och dressa ordentligt för bättre spelbarhet och spelupplevelsen.

Välkommen till underbara Luleå Golfklubb!

MVH

Adam & Linus

bana 1 juli bana 2 1 juli klubbhus 1 juli knivar 1 juli