Hej på er!

Inför premiären har vi jobbat mycket med greenerna, för att leverera en så bra spelyta som möjligt. Förutom nysådden har vi gjort en extra stödsådd av samtliga greener för att dom skall växa ihop så fort som möjligt. Vi har gödslat greenerna med mer startgödsel än normalt för att kompensera för det torra vädret, och därefter gått på med ännu mer gödsel, nu när förutsättningarna är rätt (sol, värme och bra tillgång till vatten), och växtligheten har dragit igång bättre, sannolikheten att vi inom någon vecka har riktigt bra greener är mycket stor!

Vi har klippt ner greenerna inför morgondagen, men är fortfarande kvar på relativt höga klipphöjder, dels för att greenerna ska få en god chans att täta ihop sig ännu bättre, och samtidigt inte skada gräset tillväxtpunkt, som ligger precis i marknivå.

Gräset är fortfarande väldigt “ungt” och känsligt nu på våren, och har fortfarande ett grunt rotsystem, vilket gör att gräsytan har svårt att ta upp vatten pga korta rötter. Därför är det viktigt att se till att alltid hålla ytan fuktig. Det gör vi genom att vattna rikligt. Vi vattnar en “fullbevattning” uppdelat på 3 tillfällen varje dag, jämfört med under säsong där vi vattnar 2-3 gånger i veckan.

Detta medför mjukare greener, vilket i sin tur leder till att det lättare blir nedslagsmärken. Och eftersom att gräset är väldigt utsatt nu i etableringsfasen (korta rötter etc.) är det otroligt viktigt att laga nedslagsmärken på green, och lägga tillbaka uppslagen torv på övriga ytor för att minimera skadorna, och därmed öka framtida kvalitet på banan.

I detta skede fokuserar vi alltså på gräsets välmående och utveckling, för att senare sakteligen börja torka upp greenerna och fokusera mer på spelbarheten.

Vad vi har gjort för spelbarheten, samtidigt som vi gynnar gräset, är att vi har sanddressat greenerna rikligt två varv, dels för att skydda tillväxtpunkten från onödigt slitage (du trampar nu på sanden, istället för direkt på gräset tillväxtpunkt) och dels för att öka bollrullen samtidigt som rullen blir mer rättvis. Greenerna är därefter vältade två gånger för att ytterligare öka bollrullen!

Vi öppnar inte greenen på 5:an på hermelinen annars är 17 ordinarie greener på premiären!

Vi öppnar även chippinggreenen idag så där kan ni putta innan rundan!

Välkommen!!