Vilken sommarvärme! På bara tre veckor har vi gått från en snöbelagd bana till att vara nära säsongsstart!

Banans allmänna skick ser riktigt bra ut för årstiden. tee:s har klarat vintern bra, och detsamma gäller fairways.

Vi har arbetat hårt och intensivt för att hålla jämt tempo med det varma vädret för att påskynda processen med att få till en fantastisk bana även denna säsong.

I år har vi varit mer aggressiv med både fröer och näring. Vi gjorde en stödsådd redan en vecka efter nysådd och därmed ökat fröåtgången från 350kg till 500kg. Detta för att även där skynda på gräsetableringen i dem fläckarna som inte tagit sig. (greenerna insådda för endast 14 dagar sen)

Värmen i kombination hårda vindar har gjort att hela anläggningen har torkat mer än normalt.
Torrsprickor har uppstått på ett antal fairways, samt att green- och teebevattningen går dubbelt så mycket mot det normala, för att förhindra uttorkning av dom känsliga fröerna och rötterna. Vi har även lagt ut vätmedel för att hjälpa till med att behålla markfukten.

Vi siktar på att öppna banan under nästa vecka, vi återkommer under måndagen med mer info.

Vi vill så gärna öppna banan, men vi har beslutat att vara försiktiga för att inte riskera banans utveckling samt hållbarhet långsiktigt.

Vi alla är golfsugna, men vi kan inte med gott samvete öppna banan riktigt ännu, innan vi ser att greenerna är ordentligt etablerade för minimera skador under högsäsong.

Vi vill ge en stor eloge till frivilligpoolen för ett jättearbete med och runt banan!

På grund av deras stora insats så blir det inga officiella städdagar, utan vi testar på ett nytt koncept med ett antal uppgifter som ni kan anmäla er till, och därmed anpassa uppgifterna efter eran mån tid och kunskap.

Vi återkommer med uppgifter under nästa vecka.

Mvh

Adam & Linus