När man spelat sin hemmabana i många år tror man kanske att man sett allt. Att man känner till alla lägen och vet exakt vilken klubba man ska ta, oavsett var man ligger. Björn Ruthberg vet att det inte är sant.

Stilleben: Golfboll på väg in i lada.

Stilleben: Golfboll på väg in i lada.

Björn Ruthberg försökte och försökte, men bollen var orörlig.

Björn Ruthberg försökte och försökte, men bollen var orörlig.

Härom dagen slog han ut på Renen 7. Bollträffen blev lite sned. Därför for bollen som en projektil mot ladan mellan Renen 5 och Renen 7. När bollen identifierats, insåg Björn – till sin glädje? – att han upptäckt ett helt nytt läge på sin hemmabana. En plats där han aldrig skulle drömma om att hitta sin boll. Längst ner vid laduväggen finns nämligen ett ynka litet hål där bollen nästan trängt in.

Droppa sig fri och ta en plikt? Icke alls! Björn försökte, ungefär som en vindsnurra, slå sig ut från väggen. Vilket slutade med att han trots allt måste droppa och ta den där usliga plikten.