Hcp-revisionen är i full gång och som vanligt får regel- och hcp-kommittén en hel del synpunkter. Medlemmar som fått sin hcp höjd reagerar överlag positivt. Men spelare som fått sänkt hcp, blir inte alltid lika glada.
– Vi går noga igenom de registrerade ronderna för varje medlem, berättar K-G Sandberg i regel- och hcp-kommittén. Vi gör det för att se om det finns avvikelser i underlaget.

De som får sänkt hcp reagerar inte sällan med förvåning, en del blir riktigt irriterade: ”Jag har ju spelat så dåligt, hur kan ni sänka mig?” är en vanlig fråga.

– När vi förklarat att sänkningen beror på genomsnittet av de ronder man registrerat – och som jämförs med det europeiska genomsnittet i respektive hcp-grupp – då förstår de flesta att det är spelaren själv som påverkar revisionen, inte klubben.