Direktkvalet i Luleå hölls på söndag 21 augusti i ett strålande solsken och en golfbana i absolut toppskick.

Det var ca 120 stycken förvantansfulla golfare som var samlade ute på golfbanan i Rutvik och de skulle spela 18 hål på Renen och Hermelinen. Klockan 08.00 gick de första lagen ut efter att fått tävlingsinformation från Ari Heikka och Mikael Eriksson som var dagens ”starters”.

SegrareGolfTrophyLulea

Direktkvalificerade till Spanien blev Joakim Ekblom (Umeå GK) och Niklas Nutti (Kiruna GK).

Ett lag till final är det som gör flest ”dubbelbirdies” och innan kommande avslutande direktkvalen hålls den platsen med 1 st ”dubbelbirdie” av Anders Eriksson och Emil Eriksson från Luleå GK med laghandicap 9,5. Är antalet lika avgör lägst handicap.

AndersNyberg

Trots att Anders Nyberg klöv fairway med utslaget på Renen 1 blev placeringen 11:e plats.